NARA Laboratory Design

Tenants Suites Fit-out

College Park, MD

Creating Community and Collaboration

The National Archives and Records Administration wanted to increase their records holdings. Therefore, many of their laboratories would have to be rearranged. They wanted a state-of-the-art facility. The team explored opening up spaces into an open lab concept. Along the pedestrian spine, ‘free space’  leisure areas invite employees into the area with collaboration spaces and intimate seating. The laboratory spaces are divided up into flexible specialty labs that reside along the wet wall, department support areas, open plan workshops, and administration offices. This allows for flexibility in the future. The gym and conference center are located centrally, allowing equal access to all employees.

NARA 1
NARA 1

press to zoom
NARA 3
NARA 3

press to zoom
NARA 4
NARA 4

press to zoom
NARA 1
NARA 1

press to zoom
1/4