NIH Garage Design

Planning

Bethesda, MD

Beauty in the Benign

The National Institute of Health required an additional parking garage for its staff. Rather than give a generic parking design, the team used this as a design opportunity. The columns along the length of the garage are covered by wider orthogonal precast concrete shapes while the space in between is filled with thinner orthogonal precast concrete shapes. To reduce costs, the thinner shapes are duplicated so that only three (3) varieties are used. Along the width of the garage, the load-bearing wall helps stabilize the structure of the garage. Recesses imitate the thin shapes along the length of the garage. The transparent stair towers with vertically striped glass film is a welcoming beacon, inviting pedestrians to enter. 

NIH 1
NIH 1

press to zoom
NIH 2
NIH 2

press to zoom
NIH 1
NIH 1

press to zoom
1/2